El menjar celestial 2009

10 d'octubre del 2009

Per segon any consecutiu, el 10 d’octubre es va celebrar a Agramunt la representació teatral d’Un menjar celestial, peça dramàtica basada en un conte de l’escriptor Ricard Bertran. Enguany s’estrenaven diverses novetats que van sorprendre gratament als prop de 900 espectadors que omplien de gom a gom les grades instal•lades a la plaça Fontandana. Aquest espectacle forma part de les activitats de nit de la popular “Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra” d’Agramunt.

A les entitats que ja participaven en la festa de l’any passat: l’Esbart Estol, l’Escola de Músics, l’Associació Esbarjo i el Grup Escènic Agramuntí, enguany s’hi han afegit tres entitats més: la Colla Gegantera, la Colla de l’Àliga i la Colla de Diables. Així mateix, s’ha incorporat una representació d’ombres xineses fruit d’un taller encapçalat per l’artista plàstic André de Sa Moreira. 

També dins del programa “Tallers per a la festa” es va celebrar un taller de cant i un taller de dansa grupal, encapçalats per Anna Guixé, Toni Rodríguez i Mariona Castells respectivament. El taller anava dirigit als vilatans, personatges interpretats per més d’un centenar de veïns voluntaris. L’associació de dones l’Esbarjo és va fer càrrec de la confecció dels seus vestuaris.

La representació d’ Un menjar celestial fou tot un èxit, els espectadors van poder gaudir d’aquesta gran nit on es representa l’origen llegendari del torró a càrrec dels veïns i veïnes d’Agramunt. Sens dubte, un festa ja consolidada i més viva que mai, que es convertirà de ben segur i molt aviat, en un referent de les festes populars de participació ciutadana de Catalunya.

Finalment en el taller d’anàlisi, harmonització i assaig de melodies populars dirigit per Irene López, s’han assajat i perfeccionat les peces musicals de l’any passat i també se n’han creat de noves, músiques que han estat interpretades per l’orquestra que enguany ha passat de 15 a 30 intèrprets.

 

 Espai escènic: Grup Escènic Agramuntí.

Coreografia: Mariona Castells.

Direcció musical: Toni Rodríguez i Irene Lòpez.

Direcció coral: Anna Guixé.

Direcció grup de teatre: Carme Vicens.

Vestuari: Junta de l'Associació de dones l'Esbarjo

Autor conte: Ricard Bertran.

 

Actors: Grup escènic agramuntí (Anna Santacreu, Dolors Ginestà, Antonieta Canosa, Josep Ramon Mateu, Joan Ribalta, Joan Puig, Miquel Ros, Honest Valentines, Pilar Lago, Francesc Xavier Gené, Francesc Bullich, Paquito Cifuentes, Maribel Antequera, Ramon Bernaus, Tània Inglés, Joan Manel Jubete, Teresa Gili, Maria Pijuan, Jaume Villalta i Carme Vicens)

 

Ballarins: Colla Sardanista Estol Espígol.

 

Músics: Escola Municipal d'Agramunt (Virgínia Sanagustin, Òscar Almendros, Anna Marco, Maria Delgado, Laia Amores, Aura Secanell, Laura Lòpez, Judit Carrasco, Gabriela van Rekeen, Judit Huguet, Miquel Rallo, Clara Secanell, Marta Térmens, Mireia Marsol, Magalí Ortiz, Eduard Arribes, Mariana Grossu, Irene Lòpez, Montse Penella, Montse Soques, Marina Torres, Neus Llenes Andrea Saltiveri, Ona Segura, Guillem Figuera, Ares Bobet, Gemma Novau, Enric Baró, Maria Sànchez, Jordi Guixé, Oriol, Farràs, Fani Fortet, Jordi Burgos, Gerard Miralles)