El menjar celestial 2008

11 d'octubre del 2008

"Un menjar celestial" un espectacle de tots i per a tots.

 

De tots és coneguda la llarga tradició d'Agramunt en l'elaboració dels torrons i la xocolata a la pedra. Però, malgrat ser la més identificativa de la nostra Vila, no és la única. Agramunt sempre ha donat mostres d'una gran vitalitat associativa i , històricament els agramuntins s'han organitzat en nombroses agrupacions relacionades mla majoria d'elles, amb la música i el teatre. Desde temps immemorials i fins avui mateix, la nostra Vila ha gaudit de nombroses agrupacions instrumentals i corals, i també de teatre, integrades gairebé sempre per music ai actors aficionats, i són nombrosos els precedents de la col·laboració entre els musics i els grups de teatre per dur a terme representacions de sarsueles i de tot altre tipus de de gèneres. En "Un menjar celestial", s'ha intentat  amalgamar aquestes tradicions agramuntines: els torrons, el teatre i la música, en un sol espectacle, i el que es més important, amb gent d'Agramunt, actors i músics d'aquí que us explicaran el conte esquitxat de personatges històrics de la nostra Vila. És previst que aquest espectacle es representi cada any, introduint-hi noves cançons, decorats... i restant obert a tothom qye hi vulgui participar en futures edicions, ja sigui a nivel particular, ja sigui com a entitat local. Segur que, a més de potenciar encara més la difussió dels torrons, tothom que vegi "un menjar celestial", també rebrà la sensació de que Agramunt és un poble viu, on els seus habitants són capaços de posar el sey granet de sorra, cadascú dins les seves possibilitats, per tal de donar a conèixer la nostra Vila i les seves tradicions, de les que ens sentim orgullosos i de les que us en volem fer partíceps.

 

Ricard Bertran Puigpinós

Espai escènic: Llorenç Corbella.

Coreografia: Mercè Mateu.

Direcció musical: Robert Oró i Toni Rodríguez.

Direcció coral: Dolors Ricard.

Direcció grup de teatre: Isabel Cabós i Carme Vicens.

Vestuari: Sussanna Navó 

Autor conte: Ricard Bertran.

 

Actors: Grup escènic agramuntí (Anna Santacreu, Dolors Ginestà, Antonieta Canosa, Josep Ramon Mateu, Joan Ribalta, Joan Puig, Miquel Ros, Honest Valentines, Pilar Lago, Francesc Xavier Gené, Francesc Bullich, Paquito Cifuentes, Maribel Antequera, Ramon Bernaus, Tània Inglés, Joan Manel Jubete, Teresa Gili, Maria Pijuan, Carme Vicens)

 

Ballarins: Colla Sardanista Estol Espígol.

 

Músics: Escola Municipal d'Agramunt (Laura Lòpez, Roser Loscos, Robert Oró, Dolors Ricard, Virginia Sanagstin, Aura Secanell, Judit Carrasco, Anna Guixé, Mireia Marsol, Gabriel·la van Reeken, Montse Sanahuja, Ares Bobet, Carles Fortuny, Clara Farré, Jordi Guixé, Toni Rodríguez, Jordi Burgos)